Yeme & İçme

Tam Bir İtalyan Aşkı; LAZANYA

Karbonhidrat, protein ve sebzesi ile tam bir İtalyan aşkı; LAZANYA

büşra coşkun, lezzet aşkına, megaplus dergisi

Lezzet Aşkına

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Instagram: @gastronomiksohbetler

MALZEMELER

  • 1 paket hazır kuru lazanya
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Peynir aşamasında kendinizi kaybedip benim gibi bol peynirli yapabilirsiniz…

Lazanyanın olmazsa olmazı;

Bolonez Sosu Malzemeleri;  

  • 400 gr Kıyma
  • 25 gr tereyağı
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 adet havuç ince ince doğranmış
  • 1 orta boy soğan ince doğranmış
  • 1 adet kereviz sapı ince dilimlenmiş
  • 1 diş sarımsak ince şekilde kıyılmış
  • tuz ve tane karabiber
  • 125 ml süt
  • 450 gr doğranmış domates suyu ile
  • defne yaprağı
  • ¼ taze doğranmış nane
  • bol kekik ve fesleğen
Lazanya Tarifi, Lezzet Aşkına, Büşra Coşkun, Megaplus Dergisi 40. Sayı

Hazırlanışı;

  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyin ve 3 – 4 dakika kavurun. Havucu, kereviz sapını ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kırmızı rengini kaybedene kadar ezerek kavurun. Bu aşamadan sonra tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Sütü koyup suyu çekilene kadar pişirin. Domatesleri de ekleyip, baharatları ilave edin. Sosu kaynattıktan sonra ocağı kısın ve kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak ağır ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Lazanya Tarifi, Lezzet Aşkına, Büşra Coşkun, Megaplus Dergisi 40. Sayı

Beşamel Sosu;

  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Aldığı kadar un
  • Tuz, Karabiber
  • Çok çok az muskat rendesi.

Hazırlanışı;

  • Tereyağını eritin ve unu ilave edin. Devamlı karıştırarak unu iyice kavurun. Unun rengi sarıya döndükten hemen sonra sütü yavaş yavaş ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip koyulaşana kadar devamlı karıştırın. Son olarak çok az bir şekilde muskat rendeleyin.
Lazanya Tarifi, Lezzet Aşkına, Büşra Coşkun, Megaplus Dergisi 40. Sayı

Hadi Gelin Lazanyayı Döşeyelim…

  • Fırınınızı 200 derecede önceden ısıtın.
  • Lazanyaları, lazanya paketinin üstünde söylediği şekilde haşlayın. Haşlamadan da kullanabilirsiniz. Fakat bu durumda bolonez sosunuzu daha sulu olacak şekilde yapmalısınız.
  • Fırın kabınızın altını tereyağı ile iyice yağlayın. Hazırladığınız bolonez sosunun az bir kısmını tabana iyice yayın.
  • Üzerine lazanya dilimlerini birbirine değecek şekilde dizin. Üzerine sırası ile bolonez sosu, beşamel sosu ve peyniri ekleyin.  Bu işlemi lazanyalar bitinceye kadar tekrarlayın.
  • En üstte bolonez sos kalmalı. Tekrar beşamel sosu koyup bol peynirle üstünü kaplayın.
  • Ve Lazanya fırına girmeye hazır.

Afiyet olsun (:

Lazanya Tarifi, Lezzet Aşkına, Büşra Coşkun, Megaplus Dergisi 40. Sayı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu