Yeme & İçme

Lezzet Aşkına: Mucizevi lezzet; Granola

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Lezzet Aşkına…

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Spor öncesinde veya sonrasında, kahvaltıda ya da bir ara öğün olarak yemeği tercih edeceğiniz mucizevi bir lezzet; Granola…  Evinizde bulunan tahıl ve kavrulmamış kuru yemişlerle birçok farklı seçeneğini deneyebileceğiniz bu tarifi yoğurt, süt ve taze meyvelerle daha da lezzetli ve zengin bir hale getirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 300 gr yulaf
  • 125 ml akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Birkaç damla vanilya özütü (extract)
  • 75 g kuru kayısı
  • 100 g yaban mersini
  • 100 g file badem ya da fındık
  • 50g kabak çekirdeği içi
  • 75 g kuru üzüm
  • 1 yemek k. keten tohumu
  • 1 yemek k. mavi haşhaş
  • 1 yemek k. chia tohumu
Granola tarifi, Büşra coşkun, Megaplus dergisi 36. sayı

Hazırlanışı:

  • Yulaf, akçaağaç şurubu, bal ve vanilyayı bir kabın içinde spatula yardımı ile iyice karıştırın.
  • Kurutulmuş meyveler hariç diğer kalan bütün malzemeleri karışıma ilave edin.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Karıştırdığınız karışımı tepsiye dökün ve eşit şekilde tepsiye yayın.
  • Granola’yı önceden 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın kenarda beklettiğiniz kalan kuru meyveleri de karışıma ekleyerek 15 dakika daha pişirin.
  • Piştiğinden emin olduğunuz Granola’yı soğuması için bir kenara alın.
  • Yoğurt, süt ve taze meyvelerle servis yapabilirsiniz.

Hazırladığınız Granola’yı hava geçirmez bir kapta bir aya yakın saklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu