Yeme & İçme
Lezzet Aşkına: Mucizevi lezzet; Granola
Lezzet Aşkına…
Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco
Spor öncesinde veya sonrasında, kahvaltıda ya da bir ara öğün olarak yemeği tercih edeceğiniz mucizevi bir lezzet; Granola… Evinizde bulunan tahıl ve kavrulmamış kuru yemişlerle birçok farklı seçeneğini deneyebileceğiniz bu tarifi yoğurt, süt ve taze meyvelerle daha da lezzetli ve zengin bir hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 300 gr yulaf
- 125 ml akçaağaç şurubu
- 2 yemek kaşığı bal
- Birkaç damla vanilya özütü (extract)
- 75 g kuru kayısı
- 100 g yaban mersini
- 100 g file badem ya da fındık
- 50g kabak çekirdeği içi
- 75 g kuru üzüm
- 1 yemek k. keten tohumu
- 1 yemek k. mavi haşhaş
- 1 yemek k. chia tohumu
Hazırlanışı:
- Yulaf, akçaağaç şurubu, bal ve vanilyayı bir kabın içinde spatula yardımı ile iyice karıştırın.
- Kurutulmuş meyveler hariç diğer kalan bütün malzemeleri karışıma ilave edin.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Karıştırdığınız karışımı tepsiye dökün ve eşit şekilde tepsiye yayın.
- Granola’yı önceden 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın kenarda beklettiğiniz kalan kuru meyveleri de karışıma ekleyerek 15 dakika daha pişirin.
- Piştiğinden emin olduğunuz Granola’yı soğuması için bir kenara alın.
- Yoğurt, süt ve taze meyvelerle servis yapabilirsiniz.
Hazırladığınız Granola’yı hava geçirmez bir kapta bir aya yakın saklayabilirsiniz.