MekanYeme & İçme

Lezzette Tavan Yapan Köfte: TİRE KEBAPÇISI ALİ USTA

Birgüngidicem - Öznur VARDAR

Birgüngidicem

Öznur VARDAR
Instagram: @birgungidicem
birgungidicem.com

Kemeraltı her zaman en sevdiğim bölgelerden. Benim için şehrin en önemli gastronomi noktası. Ne zaman “bugün süper lezzetli bir şey yemek istiyorum” desem soluğu Kemeraltı’nda alıyorum. Çünkü benim için lezzet hafızası denen kavramın kanlı canlı hali. Her sokağından lezzet fışkırıyor.

Benim Kemeraltı turum genelde Havra Sokağı’ndan başlıyor. Önce taze sebze ve balıkları seyrediyorum. Tur bitince de alışveriş keyfim başlıyor.

Havra sokağına girmeden Mezarlıkbaşı’na, yukarıya doğru 25 metre yürüyünce, hemen sağda Tire Kebapçıcı Ali Usta’nın dükkanını bulacaksınız. Minik ön cephesine aldanmayın; içeri girince bahçesi de mevcut.

Baştan uyarayım: Tire Kebapçısı Ali Usta’ya gidiyorsanız biliniz ki, o gün tüm diyetlerin tamamen yakıldığı gündür. Çünkü ekmeği bandırmadan yenmez ki bu lezzet…

Usta hemen girişte,  bakır sahanlarda kömür ateşinde pişiriyor köfteleri. Sonra tabağın altına yoğurdu döşeyiveriyor. O arada köftelerle tereyağı ve domates buluşuyor tavada. İsterseniz içine kuru acı biber eklettirin. Ben özellikle kuru biber aromasını sevdiğim için mutlaka eklettiririm.

Ve ortaya bu şahane görüntü çıkıyor; adeta şiir gibi.

Siz beni dinleyin;

Önce köftenizi yiyin, sonra Kemeraltı’nı dolaşın. O arada yediklerinizi de eritmiş olursunuz. Belki Meşhur “Hisarönü Şambalisi”ne bile yer açılır. Oradan çıkıp üstüne bir de fincanda kahve…

Ohhh misss.

Telefon: 0 232 483 72 19

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu