Yeme & İçme

Lezzet Aşkın: Napolyon Pasta

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Aşk, tatlı ve sevgililer günü… Kulağa ne kadar da güzel geliyor… İçinde aşkı yaşayan herkes için yapması ve yemesi çok eğlenceli olan bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum sizinle.

Çıtır milföy katları, lezzetli pastacı kreması ve çileğin eşsiz cazibesi ile bir araya gelen Napolyon Pasta, sıcacık sohbetinizin ve içeceğinizin en güzel eşlikçisi olacak.

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

NAPOLYON PASTA

2 Kişilik

MALZEMELER

  • 3 Adet milföy karesi
  • 12 adet çilek
  • Pudra Şekeri süslemek için

Pastacı Kreması Malzemeleri

  • 3 Adet yumurta sarısı
  • 70 g şeker
  • 20 g un
  • 10 g mısır nişastası
  • 225 ml süt
  • 8 g tereyağı
  • 1 adet vanilya çubuğu ya da birkaç damla sıvı olandan da kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

  • • Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • • Milföy karelerini ortadan bölerek iki adet dikdörtgen hamur elde edin. Hamurları hafif şekilde yağlanmış tepsiye dizin ve her birini çatal yardımıyla delin.
  • Başka bir fırın tepsisinin bu sefer altını yağlayın ve tepsiyi hamurların üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen milföyleri fırından çıkartın. Biraz soğuduktan sonra, üstteki tepsiyi kaldırın.  Milföyleri soğumaya bırakın.
  • Pastacı Kreması Yapılışı;
  • Şeker ve yumurta sarılarını bir çırpma teli yardımıyla kabarmayacak şekilde çırpın. Un ve nişastayı eledikten sonra karışıma ekleyin ve karıştırın. Yoğun bir karışım olacak.
  • Süt ve tereyağını ufak bir sos tenceresine koyun ve ısıtın. Kaynamaması, ılık bir derecede kalması en önemli püf noktası.
  • Ilık derecede ısınan sütü yavaş yavaş karıştırarak unlu karışıma ilave edin. Bu aşamada en önemli nokta kremanın kesilmemesi.
  • Birleştirdiğimiz karışımı ufak bir tencere aktarın ve ocağa alın.  Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Kremanız göz göz kaynamaya başladığında olmuş demektir. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Üstünün kabuk tutmaması için kremanızı soğuma sürecinde ara ara karıştırın.
  • Son olarak soğuyan pastacı kremanızı bir sıkma poşetine aktarın ve kullanım için kenarda bekletin.

Hadi Napolyon’u Birleştirelim;

  • Çilekleri istediğiniz boyutlarda kesin.
  • Milföylerin kenarlarından birazcık boşluk bırakarak kremayı ilk kata sıkın.
  • Üstüne çilek dilimlerini yerleştirin.
  • Çileklerin üzerlerine bir kat milföy daha koyun.
  • Sırayla krema ve çileği aynı şekilde bir kat daha yerleştirin.
  • En üstte üçüncü kat olarak bir milföy daha ekleyin.
  • Toplam üç katımız olacak. En üstte pudra şekeri serpin ve servise hazır. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu