MekanYeme & İçme

Bill’s Food&Drink: Homeros’un Eteklerinde Çok Özel Bir Mekan

Ankara ve İstanbul yolunun kesiştiği Homeros’un eteklerinde, dekorasyonundan yiyecek içecek seçeneklerine kadar farklı bir mekan Bill’s. Daha dışarıdan baktığınızda bile ne kadar çok özenildiği belli oluyor. Kurucu ortaklardan Bülent Çetin Bill’s Food&Drink’i “Kendini farklı ve özel hissedenlerin mekanı”  olarak tanımlıyor.

Bill’s Food&Drink, MegaPlus Dergisi 24. Sayı

Şevket Yaşar, Bülent Çetin ve Levent Çetin’e ait mekanı biz Bülent beyle beraber gezdik. İnce detayların zenginleştirdiği bu yerin güzel enerjisi, kurucularının heyecanı ve ekipleriyle oluşturdukları sinerjiden kaynaklanıyor. Üç katlı, ahşap ve yeşil rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı restoran ilgi çekici ve zarif bir yer. İç kısmı şık ve rahat; özellikle bar bölümü mekana hoş bir hava katıyor. İtalyan, İspanyol, Amerikan ve Türk mutfağından lezzetleri bir arada bulunduran Bill’s Food&Drink, sadece bölgenin değil İzmir’in de mekan ve lezzet ihtiyacına yanıt veriyor. 

Başlangıç bile adeta bir şölen

Bill’s’te konukları  çok zengin bir mönü karşılıyor. Menü kahvaltı, soğuk başlangıçlar, aperatifler, ara sıcaklar, salatalar, tavuk ve et yemekleri, pizzalar, makarnalar, balıklar ve tatlılar olarak ayrılmış. Keşkek yatağında sunulan kuzu inciği ve zengin serpme kahvaltı mekanın konuklarının özellikle tavsiye ettiği lezzetlerden. Soğuk başlangıçlar kısmında her yerde görmeye alışık olmadığımız İsli Balkan Füme Dana Eti, Pastırma Yatağında Kapris gibi lezzetler dikkat çekiyor. Somon füme, hindi füme, dana jambon, mini bruschetta, peynir dolgulu jalapeno biber, patlıcan salatası, yoğurtlu mevsim otu, zeytin salatası, Ezine koyun peyniri, kimyonlu Gouda peyniri ve avokado püresinden oluşan Soğuk Başlangıç Tabağı da ana yemekten önce iyi bir seçenek olabilir. 

Bill’s Food&Drink, MegaPlus Dergisi 24. Sayı

Dana Bonfileyi mutlaka tatmalısınız

Bill’s Food&Drink’te masaya ilk olarak minik ekmekler, küçük bir kase zeytin ve bir meze geliyor.  Ekmekler sıcacık ve çok taze. Ana yemek olarak Füzyon Somon, Piliç Tornado, Şefe Özel Sos ile Dana Bonfile’yi mutlaka denemelisiniz. 250 gramlık kalın bir bonfile dilimi sebzeler ile birlikte sunuluyor. Etin pişme derecesi isteğiniz üzerine hazırlanıyor. Her yemekte Usta Şef Erdoğan Atabay’ın mükemmel dokunuşları var; soslar ve tatlar birbirini sihirli bir şekilde tamamlıyor.

Yiyeceklerin yanında içecek menüsü de oldukça geniş. İthal biralardan soğuk kahvelere kadar alkollü ve alkolsüz birçok seçenek bulmanız mümkün.

Bill’s Food&Drink, MegaPlus Dergisi 24. Sayı

Ve muhteşem terasta meyhane keyfi

Terasa çıktığınızda bambaşka bir dünyaya adım atıyorsunuz. Ege Üniversitesi Ormanı’na bakan, püfür püfür esintili bir dünyada Bill’s mutfağının şahane lezzetleriyle, meyhane keyfini yaşayabiliyorsunuz. Fondan gelen Müzeyyen Senar’lı Zeki Müren’li şarkılarda şehrin ışıklarına baka baka doyumsuz sohbetlere de mekan oluyor Teras Meyhane.  Burada lezzetler sohbete meze oluyor.

25 çeşit seçeneğin meze arabasıyla sunulmasıyla başlayan harika bir meyhane gecesi, sıcak ot tabakları, yaprak ciğer gibi özel ara sıcakla coşarken, köfte, Osmanlı sucuğu, dana lokum gibi sıralı et sunumuyla zirve yapıyor. Geleneksel meyhane adabının hissedildiği gece boyunca bir yandan lezzetlerle buluşurken bir yandan da dostlarla muhabbet edebilmenin güzelliğini yaşayabiliyorsunuz.

Bill’s Food&Drink, MegaPlus Dergisi 24. Sayı

Son Söz;

Eğer hâlâ yolunuz düşmediyse, nezih ortamı, farklı menüsü, kaliteli malzemelerle hazırlanan lezzetli yiyecekleri, özenli sunumu ve güler yüzlü hizmetiyle Bill’s Food&Drink vazgeçilmez mekanlarınızdan biri olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu