Yeme & İçme

Lezzet Aşkına: Nohutlu Bebek Ispanak Salatası

Pratik ve Lezzetli

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Mart ayı kadınların ayı… Bu aya özel olarak, evde ve işte çalışan her kadının kolaylıkla ve kendilerine zaman ayırarak hazırlayabilecekleri keyifli, hafif aynı zamanda  besin olarak da  oldukça zengin iki tarif paylaşacağım sizinle. Pratik ve yapımı oldukça kolay bu tarifi dilerseniz öğle, isterseniz akşam yemeği olarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Nohutlu Bebek Ispanak Salatası (2 kişilik)

Malzemeler

• 500 gr bebek Ispanak

• 4-5 adet mini turp

• 1 su bardağı haşlanmış nohut

• 1 avuç soya filizi

• 60 gr yaban mersini

• 10 dal dereotu

• Birkaç dal taze nane

Sosu için;

• 1 adet limonun suyu

• 1 çay bardağı zeytinyağı

• 1 tatlı kaşığı bal

• 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

• tuz & karabiber

Hazırlanışı

• Bebek ıspanak, nane ve dereotunu güzelce yıkayın. Ispanakların sap kısımlarının sert olanlarını ayırın. Ben körpe olanları saplarıyla beraber kullanmayı tercih ettim.

• Mini turpların kök kısımlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Halka halka kesebilir ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.

• Haşlanmış nohutları bebek ıspanak ve yeşilliklerle karıştırın. Yeşillik karışımına soya filizi, taze yaban mersini ve mini turpları da ilave edin. Bu malzemelerin oranlarını isteğinize göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.

• Sos için bütün malzemeleri el blender’ı ile karıştırın. Blender yok ise çırpma teli ya da çatal da kullanabilirsiniz.

• Hazırladığınız sosu servis etmeden hemen önce salata ile karıştırın.

Büşra Chef - Alsancak Coffeeco - Fırında sebzeli somon fileto

Fırında Sebzeli Somon Fileto by Büşra Coşkun Chef / Alsancak Coffeeco

Fırında Sebzeli Somon Fileto (1 porsiyon için)

Malzemeler

• 150 – 250 g arası somon fileto

• 3 adet bebek patates

• 1 adet orta boy soğan

• 3 adet mor havuç

• 3 adet Brüksel lahanası

• 1 adet portakal

• 1 adet limon

• zeytinyağı

• tuz & karabiber

• nar ekşisi

Büşra Chef - Alsancak Coffeeco - Fırında sebzeli somon fileto
Fırında Sebzeli Somon Fileto by Büşra Coşkun Chef / Alsancak Coffeeco

Hazırlanışı

• Somon Filetoyu güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. 

• Bebek patateslerin kabuklarını soymayın bol su ile iyice yıkayın, ince halkalar şeklinde doğrayın.

• Soğanın kabuklarını soyduktan sonra halka halka doğrayın.

• Siyah havuçları temizleyin ve şeklini bozmadan ortadan ikiye ayırın.

• Brüksel lahanaları yıkayıp, ortadan ikiye bölün.

• Portakalı ve limonu dilimleyin.

• Tepsiye yağlı kağıdı yerleştirin. Tepsinin ortasına patateslerin ve soğan halkalarının bir kısmını koyun, üstüne somon filetoyu yerleştirin. Kalan malzemelerin hepsini somonun üstüne ve etrafına koyun.

• Malzemelerin üzerine tuz, karabiber serpip, zeytinyağı gezdirin. Bu aşamada dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

• Son olarak hazırladığımız ürünlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve kenarlarını kıvırarak bir bohça haline getirin. Bu şekilde yemeğiniz buharını içinde tutup kendi saldığı suyu ile pişecektir.  Dilerseniz fırın poşeti de kullanabilirsiniz.

• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12 – 13 dakika pişirdikten sonra yemeğiniz servise hazır olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu