Yeme & İçme

Bizim Köfteci Hidayet

Esat Erçetingöz, Kadrajımdan Lezzetler,, megaplus dergisi 35. sayı

KADRAJIMDAN LEZZETLER

Esat Erçetingöz

Instagram: @esat_ercetingoz

Bizim Köfteci Hidayet

Hayır, Türk insanı burgerci değildir. Bilakis biz köfteci bir milletiz. Tabakta köfteyi sek alırız. Bazen de ekmek arası yeriz. O da işte Türk burgeridir. Yani ekmek arası köfte…

Bu kez Tarihi Kemeraltı’nda yaptığımız kutlu gezilerimizin birinde İzmir’de iyi köftenin izine rastladık.

İsmi ile müstesna: Bizim Köfteci Hidayet. Başlangıç noktası ise elbette köfte!

İzmir Tarihi Kemeraltı çarşısı Bizim Köfteci Hidayet, Megaplus dergisi 39. sayı

Son yıllarda burger/hamburger öyle bir yüceltildi ki sanırsınız ki Türk insanının milli yemeği bu. Lakin değil. Yok ekmeği olmamış, domates üstte olmalı, marul altta olmalı, sos ekmeğe değmemeli gibi argümanlara maruz kalan burger dükkanları aslında arkaik olanın, yani köftenin önünü perdeleyen ve bu eleştirileri de sırf bu sebepten hak eden yerler.

Oysaki köfte ve köftecilik öyle mi? Köfte kadimdir ve kadim kalacaktır. Köfteyi alırsın, ekmek arasına koyarsın, üstüne de yeşillik ve soğan, olur sana hamburger işte. (Biz ona ekmek arası köfte deriz gerçi; nasıl ve nereden baktığına bağlı sonuçta) İlla Amerika’daki burgerin benzeri olmasına gerek yok…

İzmir Tarihi Kemeraltı çarşısı Bizim Köfteci Hidayet, Megaplus dergisi 39. sayı

Gelelim Bizim Köfteci Hidayet’e… İzmir’in gastronomi cenneti Kemeraltı Çarşısı 902.sokakta (Meşhur Hisarönü Söğüşçüsü ile aynı sokak) iddiası önce köfte olan bir et pişiricisi ve alt metinde bir kasaptan söz ediyoruz. Köftesi oldukça sulu ve lezzetli. Şekil olarak oval yuvarlak. Baharatları ağzınıza ilk attığınızda fazla belirgin olmamakla birlikte çiğnedikçe ortaya çıkan retronasal koklamalarla keyif veriyor.

Kapıda sizi işinin erbabı işletme sahibi Murat Öncül karşılıyor çoğunlukla. Sokağından geçerken güler yüzlü esnaflığından, hoş sohbetinden etkilenmemek mümkün değil zaten. Bizim Köfteci Hidayet’te güzel olan bir nokta da köftenizin yanına rakı söyleyebilmeniz. Tarihi çarşı içinde tarihin kendisi olmak için ihtiyacınız olan yegâne şey de bu ikili zaten. Mekanda daha önce de belirttiğimiz gibi sadece köfte yok. Kuru yaşlandırılmış et çeşitleri ve dilerseniz mezelerin her çeşidi, kiremitte yaprak ciğer de var.

Giderseniz bizim sizin için bir tek dileğimiz var; Mutlu olun yeter! Afiyet olsun.

İzmir Tarihi Kemeraltı çarşısı Bizim Köfteci Hidayet, Megaplus dergisi 39. sayı

Bu arada İzmir’in gastro merkezi sayılan Kemeraltı’ndaki Bizim Köfteci Hidayet ve köftelerine künye yaptık. Bizim Köfteci Hidayet’e buyurunuz;

İsim: Bizim Köfteci Hidayet
Kuruluş: 2005
Yer: Konak, İzmir
Köfte Stili: Kasap Köfte
Köfte Kıyma Bileşenleri: %100 dana, sulu.
Izgara: Meşe kömürü
Çalışanlar: Sakin. Güler yüzlü. İzmirli.
Ekstra Lezzetler: Malum İzmir’desiniz. Burada Tarihi Kemeraltı çarşısında köftenizin yanına rakınızı söyleyebilirsiniz. Ayrıca mekan bir kasap&et pişirme yeri özelliğine de sahip. “DryAged” dolabı da mevcut olduğu için, dilerseniz köftenizin yanında et çeşitlerinden de deneyebilirsiniz.
Ödeme Yöntemleri: Nakit, kredi kartı ve yemek kartları da geçerli.
Çalışma Saatleri: 10.00 – 23.00
Sonuç: İzmir Kemeraltı Çarşısı’nın tarihi atmosferi içerisinde köfte ihtiyacınızı tam anlamıyla İzmir usulü karşılayabilecek bir lokanta.

Adres: Hisarönü’nde kime sorsanız gösterir.
Tel: 0232 4459055

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu