Yeme & İçme

Fırınlanmış Balkabağı Çorbası

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Lezzet Aşkına…

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Kasım ayı ile birlikle kışın iyice yaklaştığını hissettik. Tam da mevsiminde olan balkabağı ise aroması açısından oldukça zengin bir meyve. Tatlıdan, yemeğe kadar her türlü öğünde kullanabileceğiniz balkabağının çorbası ise bir farklı güzel oluyor. Favori tatlarımdan biri olan bu çorbayı eminim siz de çok seveceksiniz…

Fırınlanmış Balkabağı Çorbası Malzemeleri

  • 1 kg balkabağı
  • 250 gr patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 15 gr zencefil
  • 400 ml süt ya da krema
  • 500 ml sebze suyu
  • 1 çay kaşığı toz paprika biber
  • ½ çay kaşığı zerdeçal
  • ½ çay kaşığı kişniş
  • tuz / karabiber
balkabağı çorbası, megaplus dergisi 38. sayı

Fırınlanmış Balkabağı Çorbası Hazırlanışı

  • 200 derece ısıtılmış fırında dilimlenmiş balkabaklarını ve patateslerini az bir zeytinyağı ile fırınlayın.
  • Büyük bir tencereye zeytinyağı ekleyin arkasından küp şeklinde doğranmış soğanları ilave edin soğanlar şeffaflaşana kadar yaklaşık 6 – 8 dakika soteleyin. Sarımsak ve zencefili de ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
  • Fırınlanan balkabağı ve patates dilimlerini tencere ilave edin. Sebze suyunu süt ya da kremayı, baharatları da ekleyip 5 – 10 dakika çorbayı kaynattın.
  • Son olarak çorbayı ateşten alın. El blander’ı yardımıyla bütün malzemelerin ezilip pürüsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Çorbanız servise hazır! Kabak çekirdeği, maydanoz ve yer fıstığı ile çorbanızı süsleyebilirsiniz.
balkabağı çorbası, megaplus dergisi 38. sayı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu