Yeme & İçme

Lezzet Aşkına: Çıtır Ev Yapımı Waffle

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Aile içinde sevginin en samimi paylaşıldığı yer mutfaktır. Çocuklarınızın hayal gücü ile el becerisini geliştirmek için onları bu ay mutfağa davet edin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yani onların bayramında Çıtır Waffle yaparak kendilerini şımartma fırsatı tanıyın.  Eminim çocuğunuzla beraber bu tarif ile farklı lezzetler yaratmaktan çok keyif alacaksınız.

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Çıtır Ev Yapımı Waffle

Malzemeler

• 250 g Un

• 3 g Tuz

• 10 g Kabartma tozu

• 2 adet yumurta

• 45 g şeker

• 45 ml zeytinyağı

• 240 ml süt ayrıca 120 ml süt

• ½ çay kaşığı vanilya özütü

• 2 yemek kaşığı Çikolatalı Fındık Kreması

• Çilek

• Muz

• Kuru meyveler

• Kuru yemişler

Lezzet Aşkına: Evde Çıtır Waffle Yapımı - Megaplus dergisi 32. sayı
Lezzet Aşkına: Çıtır Ev Yapımı Waffle

Hazırlanışı:

• Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, bir kenarda bekletin.

• İki adet yumurtanın beyazlarını ve sarılarını birbirinden ayırın.

• Yumurta sarılarını bir çırpma teli yardımıyla şeker ile beraber iyice çırpın.

• Çırpılan yumurta ve şeker karışıma sırasıyla 240 ml olan sütü daha sonra zeytinyağını ilave edin ve homojen bir hale gelene kadar iyice karıştırın.

• Hazırladığınız karışıma kenarda beklettiğiniz kuru malzemeleri de ekleyin ve topaklanma geçene kadar karıştırmaya devam edin. Tamamen karıştığına emin olduktan sonra 120 ml sütü de karışıma ilave edin, karıştırın. Waffle hamuru nerdeyse tamam!

• Son olarak yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla kar haline gelinceye  kadar çırpın.  Bu işlemi çocuğunuza da yaptırabilirsiniz. Eminim çok eğlenecektir.

• Hazırladığınız yumurta beyazlarını alttan üste doğru katlayarak, hazırladığınız Waffle hamuruna yavaş yavaş birkaç defada ilave edin. Bu aşamada malzemelerin tamamen birbirine karıştırana mutlaka emin olun.

Pişirme Aşaması;

Pişirme aşamasında ben waffle makinesi kullandım ama siz yapışmayan bir tava kullanabilirsiniz.

• Tavanızın tabanını az bir yağ kullanarak yağlayın.

• Tavanız ısındıktan sonra, hamurunuzdan istediğiniz kalınlığa göre bir, bir buçuk kepçe kadar hamur dökün. 

• Döktüğünüz hamurun, krep gibi önce bir yüzünü daha sonra diğer yüzünü pişirin. Altın rengini aldığında pişmiş demektir.

Süsleme Aşaması;

Bu aşama tamamen sizin ve çocuğunuzun hayal gücüne ve isteğine bağlı…

Keyfini çıkarın. Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu