Yeme & İçme

Lezzet Aşkına: Chia Pudding

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Lezzet Aşkına…

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Yaz sıcaklarını hafif bir öğün ile geçirmek isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir tarif paylaşacağım Megaplus’ın bu sayısında sizlerle. Pişirime derdi olmadan kolayca yapabileceğiniz protein bakımından da oldukça zengin ve sağlıklı olan bu tarifi diler kahvaltınızda dilerseniz de tatlı krizinizi gidermek için bir ara öğün olarak  tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 240 gr Hindistan cevizi sütü
  • 220 gr Badem sütü
  • 2 yemek kaşığı Bal ya da Akçaağaç şurubu
  • 1 parça deniz tuzu
  • ½ bardak Chia tohumu

Hazırlanışı

  • Blender yardımı ile hindistancevizi sütü, badem sütü, akçaağaç şurubu ve deniz tuzunu kolojen bir birleşen haline  gelene kadar karıştırın.
  • Karışıma Chia tohumlarını ekleyin ve aralıklarla blender’ı çalıştırarak karıştırın.  Puding koyulaşmaya başlayana ve tohumlar dibe çökmeden eşit olarak dağılmış hale  gelinceye kadar her 1-2 dakikada bir kısa süreli olarak aynı işlemi devam ettirin.
  • Bu işlemi birkaç kere tekrarlamanız yeterli olacaktır.
  • Pudding hazır olduktan sonra sunum kaplarınıza paylaştırın ve sunmadan önce en az 4 saat buzdolabında bekletin.

Not:  İmkanınız var ise bir gece buzdolabında bekletmeniz çok daha iyi olacaktır.

Chia Pudding’inizin sunumu dilediğiniz bir sos ve taze meyvelerle süsleyerek tamamlaya bilirsiniz. Afiyet Olsun.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu