Yeme & İçme

Lezzet Aşkına: Minik Top Köfteler

Büşra COŞKUN - Chef - Alsancak Coffeeco

Lezzet Aşkına…

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

İtalyan mutfağının da favori yemeklerinden biri olan minik top köfteler, çocuğunuz için okul sonrası yemesi oldukça keyifli bir atıştırmalık olacaktır. Isırık büyüklüğündeki bu minik köftelerin içi sulu dışı ise çıtır çıtır.

Minik Top Köfteler için Malzemeler

  • 400 gr Kıyma
  • 3  yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • ½ demet iri şekilde doğranmış maydanoz
  • 5 ila 7 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • ayrıca göz kararı pane’lemek için ekmek kırıntıları
  • tuz & karabiber
  • Kızartmak için belli bir miktar bitkisel yağ
lezzet aşkına: minik top köfte tarifi, megaplus dergisi 37. sayı

Minik Top Köftelerin Hazırlanışı

  • Bir kabın içerisinde; kıyma, yumurta, un , maydanoz, parmesan peyniri, tuz, karabiber ve beş yemek kaşığı ekmek kırıntılarını bir araya getirerek güzelce karıştırın.
  • Karışımın sulu olduğunu düşünüyorsanız kalan iki yemek kaşığı ekmek kırıntısını da karışıma ekleyin.
  • Hazırlanan köfte karışımının üstünü örtün ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen karışımdan ufak parçalar alarak tek ısırımlık küçük top köfteler hazırlayın. Ve  her birinin etrafını un ve yumurta kullanmadan direkt ekmek kırıntıları ile kaplayın. Yaklaşık olarak otuz beş adet top köfte çıkacaktır.
  • Bitkisel yağı derin bir kızarma tavasında ısıtın ve yağ hazır olduğunda köfteleri gruplar halinde kızartın.
  • Köftelerin rengi hafif kahverengileştiğinde tamam demektir.
  • Aşırı yağı emmesi için köftelerin üzerine ve altına tek kullanımlık kağıt havlu yerleştirebilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz köfteleri şişlere dizin ve servis edin.
  • Bu tarif yanında salata ya da makarna ve yoğurt ile de çok güzel eşleşecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu