Özdere Grand Efe Otel’de Her Akşam Ziyafet Sofrası

Esat Erçetingöz, Kadrajımdan Lezzetler,, megaplus dergisi 35. sayı

KADRAJIMDAN LEZZETLER

Esat Erçetingöz

Instagram: @esat_ercetingoz

Mesleğim gereği yurt içi ve yurt dışında yüzlerce otelde konaklama yaptım bugüne kadar. Kaldığım otelin güzelliği, yattığım odanın rahatlığı kadar restoranlarındaki yemek kalitesi de hep önemli oldu benim için. Yurt dışında zaten oda kahvaltı hizmet aldığım için çok da önemsemiyorum yemeği. Canım nerde isterse orada yiyorum. Ama yurtiçinde kaldığım otellerin neredeyse tümünde sadece bizim ülkemize has “açık büfe” denen bir olay var. Yani otelde yiyip içiyorsunuz çoğunlukla. İşte bu nedenle büfelerinde sunulan yemeklerin çok önemi var. Ve ne yazık ki özellikle yaz aylarında sayfiye  otellerinin pek çoğunda açık büfe yemekler “uydur kaydır” oluyor ve benim gibi bir gurme çoğunlukla sofradan aç kalkıyor….

Biri hariç; Özdere Grand Efe Otel…

1200 Konuğa her gün çeşit çeşit lezzet

Sevgili dostum Ayşegül İnceoğlu’nun sahibi olduğu otel 1991 yılından beri kesintisiz hizmet veriyor. Şu an 400 oda ve 1200 kişilik kapasiteye sahip. Yaz döneminde yer bulmak eğer önceden rezervasyon yaptırmadıysanız neredeyse imkansız. Ama bu yoğun ilginin sebebi sadece otelin güzelliği değil, açık büfesinde sunduğu yemeklerin çeşidi ve kalitesi.

Sabah, öğle ve akşam açık büfe konseptiyle çalışıyor. Her gün 25 çeşit yemek, 35 çeşit meze, aralarında Ege olarının da yer aldığı 30 çeşit salata, onlarca çeşit zeytinyağlı, bahçesinde yetişen leziz meyveler ve 20 çeşitten oluşan muhteşem bir tatlı büfesi.

Bu kadar da değil. Diyelim ki açık büfede sunulan yemeklerden yemek istemediniz, o zaman özel pide fırınında kıymalı, kıymalı yumurtalı, otlu, 3 peynirli, mantarlı pideler var. O da yetmedi; tantuni var, çiğ köfte var, etli nohut, pastırmalı kuru fasulye, karışık dolma,etli yaprak sarma, tandır, fırın köfte gibi pek çok ev yemeği var. Mübarek, esnaf lokantası sanki. Büfede herkese, her damağa uygun seçenek mevcut.

Dahası mı? Öğle arası ve ikindide de plaj ve kafelerde sunulan hot dog, makarna, patates kızartması, pizza, pide, tatlı-tuzlu kurabiyeler, pasta ve kekler de var. Kısacası burada aç kalmanız mümkün değil.

Ödüllü şef Bahattin Adsız ve  45 kişilik ekibi

Ben çaktırmadan arkaya dolanıp mutfağını da gezdim, hijyen ve teknoloji hat safhada. 45 kişilik mutfak kadrosunu yıllardır ödüllü şef Bahattin Adsız yönetiyor. Yaz aylarında bu ekip turizm otelcilik okullarında gelen stajyer takviyesi ile 60-65’e ulaşıyor.

Bahattin Şef başarılı bir aşçı olmanın yanı sıra karpuz ve kabak oyma sanatının da ödüllü ustalarından. Büfesini süsleyen özellikle Atatürk konulu karpuz oymaları yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Tabii bu başarıda, mutfağa sadece denetim için de de olsa giren bir kadın elini, yani Ayşegül İnceoğlu’nu unutmamak gerek.

Bir gün yolunuz düşerse ve eğer bu yazımı okuduysanız, Özdere Grand Efe Otel’in açık büfesini görünce asla abartmadığımı göreceksiniz.

Size iyi tatiller ve afiyet olsun….