Lezzet Aşkına: Mercimekli Tabbule

büşra coşkun, lezzet aşkına, megaplus dergisi

Lezzet Aşkına

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Instagram: @gastronomiksohbetler

Lübnan mutfağının sevilen lezzeti Tabbule ‘yi alışılanın aksine bu yaz yeşil mercimek ile hazırlayın. Yemekten ve yapmaktan çok keyif alacağınız bu tarifi yaz aylarında istediğiniz her öğün tercih edebilirsiniz. Vegan ve Gluten free diyet yapanların da rahatlıkla tüketebileceği bir tarif olan Mercimekli Tabbule besin değerleri açısından da oldukça sağlıklı.

Mercimekli Tabbule 

Malzemeler

Sos için;

Hazırlanışı

  1. Mercimekleri büyükçe bir tencereye koyun, üzerine bol su ekleyin ve orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimekleri kullanmadan önce mutlaka soğuması için kenarda bekletin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Soğanları soyup ay ya da küp şeklinde doğrayın.
  4. Kullanacağınız miktardaki maydanoz, dereotu demetlerini ince bir şekilde kıyın.
  5. Nane yapraklarını ayıklayın. Kıymadan yaprak şeklinde kullanın.
  6. Cevizleri 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika fırınlayın.
  7. Salata malzemelerinin hepsini büyük bir kapta harmanlayın.
  8. Sos için; Küçükçe bir kapta bütün salata malzemelerini bir araya getirin ve karıştırın. Hazırladığınız salatayla birleştirmeden önce sosu 15 dakika kadar bekletirseniz malzemelerin aroması birbirine iyice karışacaktır.

Afiyet olsun (: