Ramazan bu yıl bahar ile beraber geldi. Baharın gelişini en güzel şekilde kutlayan sebze ise enginar. Enginar çiçeğinin nadide tadını pirinç ile harmanlayarak sizin için bu sayıda leziz bir iftar yemeği hazırladım. Eminim bu tarif sizi çok neşelendirecek.
Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco
Malzemeler
- 3 – 4 bardak Tavuk suyu
- 1 adet Orta Kuru Soğan
- 1 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı Baldo Pirinç
- 8 adet Enginar Kalbi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ¼ demet maydanoz
- ¼ demet dereotu
- Birkaç dal taze kekik
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- Tuz & Karabiber
Hazırlanışı
- Enginar kalplerinin kabuklarını ve tüylerini iyice ayıklayın. Ayıkladığınız enginarları dörde bölün ve limon suda bekletin.
- Pirinçleri bir süzgecin içine alıp bol su ile nişastasından arındığına emin olana kadar yıkayın ve süzülmesi için kenara alın.
- Soğanları küçük küpler halinde olacak şekilde ince ince doğrayın.
- Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alın soğanları ilave ederek hafifçe şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. Üzerine sarımsak ve enginarları ilave ederek birkaç dakika daha soteleyin.
- Süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyerek şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavurun.
- Kavrulan pirinçlere birkaç damla limon suyu damlatıp, tuz ve karabiber ilave edin.
- Ilık halde olan tavuk suyunu ocaktaki malzemelere ilave edin ve son bir kez karıştırıp kapağını kapatın.
- Pilavınızı önce orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin. Göz göz olduktan sonra ocağınızın altını kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Pilavınız pişmeye devam ederken bir limonun ve portakalın kabuğunu rendenizin en küçük tarafını kullanarak rendeleyin.
- Maydanoz ve dereotlarını ince bir şekilde kıyın. Kekikleri ise saplarından ayıklayın.
- Pişen pilavınıza taze baharatları, limon ve portakal kabuklarını ekledikten sonra dinlendirmeye bırakın.
- Yaklaşık 15 dakika dinlenen pilavınız İftar için hazır olacaktır.
- Afiyet Olsun