Lezzet Aşkına: Detoks Karnabahar Çorbası

büşra coşkun, lezzet aşkına, megaplus dergisi

Lezzet Aşkına

Büşra Coşkun
Chef / Alsancak Coffeeco

Instagram: @gastronomiksohbetler

Ocak ayı, yeni bir yıl… Hepimiz hedeflerimizi belirledik ve yola çıkmaya hazırız! Hedeflerinizden biri de sağlıklı beslenmek ise; otuz dakikadan daha kısa sürede yapabileceğiniz sağlıklı bir çorba detoks tarifi paylaşıyorum sizinle. Umarım bu lezzetli tarif yolunuza devam etmenize ve hedeflerinize kolay ve etkili bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur.

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

  1. Karnabaharların yapraklarını temizleyin ve kafa kısımlarını ayırın. Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 12 dakika boyunca buharda pişirin.
  2. Karnabaharlarınız piştiği sırada soğanları, sarımsakları ve mantarları zeytinyağı ile soteleyin. Çok renk almamalarına dikkat edin. Kuruduklarını düşündüğünüz takdirde azar azar su ilave edebilirsiniz.  Hazır olduktan sonra ufak bir kısmını süslemek için kenara ayırın.
  3. Karnabaharlarınız hazır olduktan sonra kalan bütün malzemeleri ve dilediğiniz baharatları bir mixer ya da blander’ın içine koyup çorbanızı pürüzsüz bir hale gelene kadar iyice çekin.
  4. Çorbanızı kâseye dökün. Üzerini sotelediğiniz mantar ve taze maydanoz ile süsleyin servis sırasında biraz daha tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂